klikni i poruči odmah Prirodno
i
Organsko
za mališane svih uzrasta klikni i poruči odmah
Prirodna
Nega
Kože
klikni i poruči odmah

Eco Boom je stigao u Srbiju!

Prve 100% organske jednokratne pelene u Srbiji.

100% bambus, 0% štetnih materija.

Pakovane u biorazgradivim vrećicama uskoro će pokucati na Vaša vrata.

U saradnji sa @bex_express_kurirska_sluzba koja je jedina kurirska služba u Srbiji koja poseduje u svom voznom parku i nekoliko eco-friendly vozila, srećni smo što zajedničkim snagama štitimo našu lepu planetu.

ECO BOOM je Azijski brend na čelu eko-održivosti koji je lansirao svoju liniju eko-održivih i biorazgradivih pelena 2017. godine.

Materijal od kojeg su napravljene je bambusovo vlakno. Bambusova vlakna su dobra za kožu bebe i životnu sredinu: tkanine napravljene od njih su u stvari otpornije od pamuka, imaju antimikrobna svojstva i pomažu u održavanj telesne temperature na pravom nivou. Njegova kultivacija se takođe odvija bez gubljenja resursa, bez potrebe za pesticidima ili đubrivima, a u poređenju sa većinom biljaka apsorbuje mnogo više ugljen-dioksida i emituje mnogo više kiseonika. Korak napred u ime eko-održivosti!

Zašto bismo trebali smanjiti potrošnju plastike?

Dobra polovina deponija su jednostavno deponije plastike koje će tamo ostati godinama, zagađujući životnu sredinu i predstavljaju značajan rizik za vodeni život. Na osnovu nedavnih prognoza, do 2050. godine biće gotovo tona plastike za svaku tonu ribe na svetu. Ta vrsta statistike ne sluti na dobro za održivost života na zemlji. Pored toga što nije biorazgradiva, više od 50% plastike je za jednokratnu upotrebu i ne reciklira se ili ponovo koristi. Najčešći primeri plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu su boce sa vodom, materijal za pakovanje, slamke i kese sa namirnicama. Istina je da, iako se većina vrsta plastike može reciklirati, to je vremenski i energetski intenzivan proces koji zahteva odgovarajuću infrastrukturu. Takođe zahteva veliku količinu vode. Zbog toga većina vlada ne instalira postrojenja za reciklažu plastike, već ih isporučuje na deponije. Budući da recikliranje plastike u većini slučajeva nije održiva opcija, najbolje rešenje je traženje načina za smanjenje proizvodnje i potrošnje plastike. Proizvodnja i potrošnja plastike proizvodi ogroman deo ukupnih emisija ugljenika koji doprinose globalnom zagrevanju i troši mnogo energije i prirodnih resursa (poput fosilnih goriva) tokom procesa stvaranja. Procenjuje se da će, ako se nastavi trenutni trend proizvodnje, do 2050. godine 15% globalnih emisija ugljenika i 20% globalne potrošnje nafte biti posledica plastike.

Sertifikati

cert-1-1.png
cert-2.png
cert-3.png
cert-4.png
cert-5-1.png
English EN German DE Serbian SR